Arty Pictures-48 gatje dicht.jpg

Sinds
1996

Karmozijn begon jaren geleden als wijnhandelaar, maar wij kunnen met trots zeggen dat we intussen zo veel meer zijn. Vandaag zien wij ons als dé specialist in wijnen, porto, sterke en andere drank. Een specialist die aanspreekbaar, bereikbaar en betaalbaar is: wij nemen jou mee in onze wereld van exclusieve, zalige dranken verrassend betaalbaar zijn. Want straffe kwaliteit kan duur zijn. Maar het moet niet! En dát is waar wij in uitblinken.

Een feestje voorzien van zalige drank? Doen we, en de glazen krijg je er gewoon bij!
Toch iets minder uitgeschonken dan verwacht? Breng de overschot gewoon terug!
Op zoek naar dé perfecte fles drank voor die speciale gelegenheid? Doen we!
Hierbij behoefte aan échte persoonlijke service, raad en daad van begin tot eind? Absoluut!
Benieuwd welke wonderlijke wijnen de wereld te bieden heeft? Doen we!
Daarbij nog benieuwder of jouw portefeuille dit net zo wonderlijk vindt? Beloofd! 

Wie graag eens komt winkelen, proeven of babbelen over whisky en wijn, is van harte welkom in onze zaak in Wuustwezel. Er staat altijd een flesje open voor nieuwsgierige klanten, en zaakvoerder Bart neemt jou met alle plezier van de wereld mee in zijn wonderlijke verhaal. Een bezoekje aan Karmozijn is keer op keer een echte beleving. Schol!

 

Heb je een feestje?

Wij staan in voor dorst en drank.

Onze raad en advies krijg je er gratis bij!

Net zoals de glazen. Schol!

 
Arty Pictures-82.jpg

Onze ervaring
Jouw keuze

Goeie wijn vinden kan een echte passie zijn. Bij Karmozijn is ‘levenswerk’ misschien meer van toepassing. Al meer dan twintig jaar reist zaakvoerder en wijnspecialist Bart Europa en de rest van de wereld af, op zoek naar de volgende perfecte wijn voor in zijn zaak (en jouw huiskamer).
Extra uitdaging voor Bart? Niet alleen de beste wijnen ontdekken, maar ook nog eens de beste betaalbare wijnen tevoorschijn toveren. Want, in tegenstelling tot wat vaak gedacht wordt, is het helemaal mogelijk om een fantastische wijn in huis te halen voor nog geen tien euro.

Tijdens het reizen ontdekte Bart daarnaast de magie van échte, zalige porto. Magie die wij vanuit Portugal naar onze winkel gebracht hebben. Wie zelf niet de kans krijgt om het prachtige Porto te bezoeken, vindt bij ons vast en zeker een heerlijk alternatief.

De producten die je bij ons vindt zijn lokaal ontdekt, ongelooflijk lekker en verrassend betaalbaar. Dát is de Karmozijn-aanpak, en dát is waarom wij zo fier zijn op onze wijnen en porto’s.

Arty Pictures-63.jpg

De beste selectie
Jouw collectie

Karmozijn is dé speciaalzaak voor kwalitatieve, gerenommeerde en exclusieve whiskey’s. Elke liefhebber, pas begonnen of met jarenlange ervaring, geniet gegarandeerd van een bezoekje aan onze whiskey-tempel. 

Bij ons vind je een indrukwekkende verzameling van bekende en minder bekende merken, met allen één ding gemeen: een kleur, geur, smaak en drankbeleving tout courtom U tegen te zeggen. Laat je bij ons onderdompelen in de goudgele whiskywereld en maak je keuze uit één van de ruim 150 topmerken in onze winkel. Een moeilijke keuze, waar zaakvoerder en whiskeyfanaat Bart jou graag mee verder helpt.

Tijdens de openingsuren staan er altijd een tiental whiskey’s ter jouw beschikking, als degustatie. Heb je graag een nóg diepgaandere rondleiding en begeleiding? Laat vooraf iets weten en wij voorzien voor jouw de perfecte whiskey-ervaring!

 
Arty Pictures-24.jpg

Ons huisbier
Sterke Peer

Toen zaakvoerder Bart een naam zocht voor zijn eigen bier, écht Wuustwezels, sterk en legendarisch, moest hij niet lang zoeken. 
Petrus ‘Sterke Peer’ Janssen was namelijk op het einde van de negentiende eeuw ‘de zwaarste, de dikste en de sterkste’. De sterkste vent van Wuustwezel én de rest van de wereld. Althans, volgens de legende. Volgens deze legende beweerde Sterke Peer op verloren maandag, 1905, dat hij met gemak sterker was dan een Antwerps paard (trekkracht: zo’n vierduizend kilo). Eén weddenschap met een ongelovige veeboer uit Loenhout later, trok Peer een met kasseien gevulde kar van vierenhalve ton de straten door. Sterke Peer won een koe, het respect van Wuustwezel en later de rest van Europa.

Ruim een eeuw later wordt deze volksheld dus nogmaals vereeuwigd, deze keer als naamdrager van het Wuustwezelse streekbier, waarvan zowel een blonde als een bruine variant bij ons in de zaak te vinden zijn. Een lokaal, zelf ontworpen bier waar we écht fier op zijn: de samenstelling, de smaak, de kleur en uiteraard de naam leken ons helemaal te passen bij mij, bij ons, bij Wuustwezel.
Een volmondige moutsmaak, een lichte toets van karamel en een verfrissend bittere afdronk: Sterke Peer is een bier waar de echte Peer trots op zou zijn. Een biertje waar elke Wuustwezeleer trots op mag zijn!