Concours Mondial Bruxelles

cmb2.jpg

Het jaarlijkse wijnConcours Mondial Bruxelles (CMB) werd dit jaar uitgesteld gehouden in Brno, Tsjechië. Ik vond het een hele eer om ook dit jaar geselecteerd te worden als proever. Eerder zat ik ook in de jury van Luxemburg en Bratislava. Vertrek op woensdag 2 september en in de vooravond al een eerste kennisname met wijnen uit het gastland.

cmb1.jpg

Op de tweede dag werden we ondergedompeld in de verschillende wijnregio’s en hieruit ging ik naar de regio Znojemska, met bezoeken en proeverijen van verschillende wijndomeinen.

Op de derde dag begon het jureren van de wijnen. Ik zat dit jaar in jury 50 en deze proeft enkel en alleen zoete wijnen. Samen met nog 3 collega’s uit Frankrijk, Tsechië en Slovakije proefden we in de voormiddag meer dan 39 wijnen. Zowel witte als rode.

cmb3.jpg

De volgende dag proefden we 42 wijnen en de dag daarna 45. Zowel witte, rode, rosé, bubbels als versterkte wijnen ( porto, sherry, …) passeerde de revue. Al bij al een fantastische ervaring, een zeer professionele organisatie en vele fijne collega’s. Voor herhaling vatbaar. Oh ja, volgend jaar is het concours te gast in China, Ningxia.




Bart Voeten